Θετική πορεία στο γ' τρίμηνο για την «Α-Β»

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2003 17:41

Αυξημένος κατά 7,6% στα 571,6 εκατ. ευρώ εμφανίζεται ο κύκλος εργασιών της Α-Β Βασιλόπουλος στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, από 531,4 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 6,5% στα 5,87 εκατ. ευρώ.

Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8,8% στα 653 εκατ. ευρώ, και τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 3,06 εκατ. ευρώ (κέρδη), έναντι ζημίας 2,8 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, την πορεία των πωλήσεων της εταιρείας ενισχύουν τα δύο νέα καταστήματα σε Πειραιά και Χαλάνδρι. Ειδικότερα, το κατάστημα του Πειραιά είναι το πρώτο ευρωπαϊκό City Store που εγκαινιάζεται στην Ευρώπη στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Ομιλος Delhaize.

Το κατάστημα του Χαλανδρίου είναι «ελεύθερης ροής» (free flow) και επιπλέον εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύστημα του self-scanning (ο πελάτης σκανάρει ο ίδιος τα προϊόντα που επιλέγει και πληρώνει στο ταμείο χωρίς να χρειάζεται να αδειάζει το καλάθι).

Κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου, συνολικά έξι καταστήματα Τροφό ανακαινίστηκαν και μετατράπηκαν σε «Αλφα-Βήτα», ενώ ένα μετατράπηκε σε ΑΒ City Μarket. Μέχρι το τέλος του 2003, θα ολοκληρωθεί η μετατροπή όλων των υπολοίπων Τροφό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα