Dell Inc. : Αύξηση 21% των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Στα 10 δισ. δολ. οι πωλήσεις
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 08:40

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 21% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Dell Inc., μετά την άνοδο των πωλήσεων στα 10 δισ. δολ. για πρώτη φορά. Τα αποτελέσματα της εταιρείας διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της Dell, αυξήθηκαν στα 677 εκατ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή, από 561 εκατ. δολ. ή 21 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της τη χρονική περίοδο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 16%, φθάνοντας στα 10,6 δισ. δολ. από 9,14 δισ. δολάρια.

Ο επικεφαλής της Dell, Michael Dell, αύξησε τις πωλήσεις για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο κλείνοντας νέες συμφωνίες, διαθέτοντας κομπιούτερ σε χαμηλότερες τιμές και προσθέτοντας νέα προϊόντα.

«Η ανάκαμψη των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας είναι πραγματικότητα», ανέφερε ο Ned Riley, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 115 δισ. δολ. σε μετοχές με την State Street Global Advisors, εκ των οποίων τα 72,5 εκατ. δολ. είναι μετοχές της Dell, συμπληρώνοντας ότι η αύξηση των εργασιών των εταιρειών του κλάδου, θα διατηρήσουν τα έσοδά τους για τουλάχιστον δύο με τρία ακόμη τρίμηνα».

Το τρέχον τρίμηνο, οι πωλήσεις της εταιρείας, σύμφωνα με έκθεση της Thomson Financial, προβλέπεται να σημειώσουν αύξηση 18%, φθάνοντας στα 11,5 δισ. δολ. και τα καθαρά κέρδη να διαμορφθούν στα 28 σεντς ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Dell έχαναν 3 σεντς, φθάνοντας στα 35,64 στις 4 μ.μ. χθες τοπική ώρα στο Nasdaq στη Ν. Υόρκη και μετά υποχώρησαν στα 35,40 δολ. η μία. Συνολικά μέσα στο 2003 έχουν κερδίσει ποσοστό 33%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα