British Sky Broadcasting Group : Στα 152 εκατ. δολ. τα καθαρά κέρδη

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 11:39

ΣΕ 90 εκατ. λίρες Αγγλίας (152 εκατ. δολ.), ανήλθαν το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης τα καθαρά κέρδη της British Sky Broadcasting Group Plc, της βρετανικής συνδρομητικής τηλεόρασης που ελέγχεται από τον Rupert Murdoch, καθώς αύξησε τον αριθμό των πελατών της.

Τα καθαρά κέρδη της το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 4,6 πένες ανά μετοχή σε αντίθεση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο που δεν είχε εμφανίσει ούτε κέρδη ούτε ζημίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η BskyB, της οποίας το 35% κατέχει η εταιρεία News Corp., του Murduch, τελεί από την περασμένη εβδομάδα υπό τη διοίκηση του 30χρονου γιου του μεγιστάνα, James.

Υπό τη διοίκηση του προκατόχου του, Tony Ball, η εταιρεία προσήλκυσε επτά εκατ. συνδρομητές, καθώς μεταδίδει τους σημαντικότερους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Τα έσοδα και τα κέρδη διαμορφώθηκαν υψηλότερα από ό,τι αναμένετο και όλοι οι στόχοι φαίνεται ότι θα επιτευχθούν», ανέφερε ο Omar Sheikh, αναλυτής στην Charles Stanley στο Λονδίνο, ο οποίος εισηγείται για τη μετοχή της εταιρείας «hold», συμπληρώνοντας : «Οσα έκανε η εταιρεία τα οφείλει στην προηγούμενη διοίκησή της».

Οι μετοχές της BskyB υποχώρησαν κατά επτά πένες, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 677,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 678 πένες στις 8:20 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Συνολικά το περασμένο εξάμηνο η μετοχή της εταιρείας είχε την τρίτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των λοιπών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe 500 Media.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα