Τρία ναυτικά ατυχήματα σε διάστημα 72 ωρών στα Δαρδανέλια

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 15:35

Τρία ναυτικά ατυχήματα σε διάστημα 72 ωρών εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τα στενά των Δαρδανελίων. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά σημειώθηκε μόλυνση από υδρογονάθρακες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κωνσταντινούπολης.

Την Κυριακή ένα κυπριακό φορτηγό που μετέφερε ζάχαρη προσάραξε στα στενά των Δαρδανελίων το οποίο λίγο αργότερα ρυμουλκήθηκε στην ανοικτή θάλασσα, ανέφερε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωσταντινούπολη ο Μπαρίς Τοζάρ, διευθυντής της Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιτήρησης και Διάσωσης (KEGKI).

Το βράδυ της Δευτέρας ένα φορτηγό από την Γεωργία, μήκους 171 μέτρων, 16.000 τόνων, υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε βραχώδη περιοχή στο βόρειο άκρο του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα πριν κοπεί στα δύο την επόμενη μέρα. Τα 24 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά με τελευταίο τον καπετάνιο που παρέμεινε στο σκάφος μέχρι την τελευταία στιγμή.

Την Τρίτη επίσης, ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Καμπότζης και 14 μέλη πληρώματος, προσάραξε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο στόμιο του Βοσπόρου απ’ όπου αποκολλήθηκε την Τετάρτη, πρόσθεσε ο κ. Τοζάρ.

Ο τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σωτηρία των πλοίων χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε την λύπη και την ανησυχία του για την μόλυνση που προκλήθηκε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα