Η Spider επεκτείνεται στον τομέα παραγωγής ενέργειας

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 15:56

Την επέκταση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στον τομέα παραγωγής ενέργειας ανακοίνωσε η Spider Μεταλλοβιομηχανία Ν. Πέτσιος & Υιοί Α.Ε..

Για το σκοπό αυτό συστάθηκε η ανώνυμη εταιρεία Spider Ενεργειακή Α.Ε με την από κοινού συμμετοχή της εταιρείας Συμμετοχές Δυτικής Ελλάδος Α.Ε., η οποία ήδη δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Spider Ενεργειακή Α.Ε έλαβε την έγκριση της αρμόδιας αρχής για τις σχετικές προτάσεις που είχε υποβάλει, με αποτέλεσμα την έκδοση των σχετικών αδειών παραγωγής από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την υλοποίηση πέντε αιολικών πάρκων και τριών μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών. Τα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 95,2MW, πρόκειται να κατασκευαστούν στους νομούς Κέρκυρας (15,3MW ), Ιωαννίνων (19,55MW), Φωκίδας (8,5MW και 11,9MW) και Αιτωλοακαρνανίας (39,95MW). Τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα είναι 18.475.000 ευρώ και οι απαραίτητες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αναμένεται να ανέλθουν σε 99.534.000 ευρώ.

Τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα είναι συνολικής ισχύος 12,95 MW, δύο σταθμοί στο νομό Ιωαννίνων ισχύος 4,37MW και 2,78MW και ένας σταθμός στο νομό Θεσπρωτίας ισχύος 5,8MW. Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 14.000.000 ευρώ και τα αναμενόμενα έσοδα για την εταιρεία ανέρχονται σε 3.100.000 ευρώ ετησίως.

Η εταιρεία εξετάζει λεπτομερώς την βιωσιμότητα των παραπάνω έργων προβαίνοντας στις ανάλογες μετρήσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την απόκτηση αδειών εγκατάστασης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Spider μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά όχι μόνο από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των ενεργειακών έργων, αλλά και πρόσθετα έσοδα από την ιδία συμμετοχή στα παραπάνω έργα, καθώς με την τεχνογνωσία που κατέχει, δύναται να κατασκευάσει μεγάλο μέρος των ανεμογεννητριών των αιολικών πάρκων καθώς επίσης και μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού των υδροηλεκτρικών έργων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα