ΕΛΠΕ: Εγκαίνια μονάδας στα Σκόπια

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2003 17:36

Εγκαινιάστηκε στα Σκόπια η νέα μονάδα αποθείωσης πετρελαίου ντίζελ στο διυλιστήριο της ΟΚΤΑ, που ανήκει στον Ομιλο των Ελληνικών Πετρελαίων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε ειδική τελετή παράλληλα με τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 25 χρόνων της ΟΚΤΑ.

Η νέα μονάδα, με δυναμικότητα παραγωγής 1.300 τόνων/μέρα αποθειωμένου ντίζελ, έχει τη δυνατότητα μείωσης του περιεχομένου θείου κάτω από 350 ppm. Το νέο, φιλικότερο προς το περιβάλλον ντίζελ, ικανοποιεί τις σημερινές ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Με την επένδυση αυτή, που ανήλθε στα 22,5 εκατ. ευρώ μαζί με τα περιφερειακά της έργα και τα έργα διασύνδεσης, η ΟΚΤΑ μπορεί να ικανοποιήσει την τοπική αγορά με τη νέα αμόλυβδη βενζίνη που ήδη παράγει.

Η 25η επέτειος από τη λειτουργία της ΟΚΤΑ σηματοδοτήθηκε επίσης από τη χορήγηση έξι υποτροφιών σε ισάριθμους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου «Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων. Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια έχει αποφασίσει τη χορήγηση σειράς υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε υπηκόους περιοχών που δραστηριοποιείται, όπως τα Σκόπια, το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, τα Τίρανα και τη Σόφια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα