Ο Νίκος Χριστοδουλάκης για τον πρoϋπολογισμό

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 12:39

Σταθεροποιητικός, αναπτυξιακός και κοινωνικός θα είναι ο προϋπολογισμός του 2004, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκου Γκαργκάνα.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλά ζητήματα τα οποία θα απαιτούσαν περισσότερους πόρους, θα έχουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα είναι αναπτυξιακός, διότι η ανάπτυξη θα σημειώσει άνοδο, σταθεροποιητικός γιατί θα σταθεροποιεί την οικονομία και κοινωνικός γιατί θα υλοποιεί όλα τα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα.

Πιστεύω, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μία φάση όπου θα πρέπει να έχει μια σαφή προτεραιότητα δημοσιονομικής σταθερότητας για τη μείωση του χρέους και τη συγκράτηση των ελλειμμάτων.

Μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη βουλή θα ακολουθήσει (στο τέλος Νοεμβρίου) η υποβολή του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα θα είναι τριετούς διάρκειας (2004-2006) και θα αποτυπώνει τα βασικά μεγέθη των οικονομικών στόχων της κυβερνήσεως.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τις διαφορές εκτιμήσεων στα βασικά οικονομικά μεγέθη, μεταξύ της κυβερνήσεως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας είπαν ότι υπάρχει μια συνεχής αλληλοενημέρωση μεταξύ των δύο πλευρών και ότι η υποβολή του προϋπολογισμού στη Βουλή θα επιλύσει αρκετά προβλήματα που σχετίζονται με την αμφισβήτηση των μεγεθών της ελληνικής κυβερνήσεως.

Ηδη, έχει υπάρξει «άτυπη αλληλογραφία», μεταξύ κυβερνήσεως και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι της οποίας φαίνεται ότι αποδέχονται πλέον τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβερνήσεως.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα