Η εξέλιξη του δείκτη FTSE Med 100

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 20:11

Θετική είναι η πορεία του δείκτη FTSE Med 100, μετά την εισαγωγή του τον Ιούνιο του 2003 http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/FTSEMed100Report-October%202003.pdf . Τον Αύγουστο του 2003 σημείωσε άνοδο της τάξης του 20%.

Ο δείκτης FTSE Med 100, που απεικονίζει την απόδοση των Χρηματιστηρίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, περιλαμβάνει 100 εταιρείες με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση, οι οποίες έχουν εμπορευσιμότητα και είναι εισηγμένες στα Χρηματιστήρια Αξιών Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ.

Η γενικότερη χαμηλή απόδοση των περισσοτέρων ξένων χρηματιστηριακών αγορών οδήγησε σε μία αντίστοιχη υποχώρηση του δείκτη, ο οποίος παρόλα αυτά κατάφερε να κλείσει με άνοδο 7% τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, σημείωσε χαμηλή απόδοση σε σχέση με τον δείκτη FTSE όλων των Αναδυόμενων Ευρωπαϊκών Αγορών (FTSE All Emerging Europe Index), ο οποίος έκλεισε την περίοδο Ιουνίου - Οκτωβρίου με κέρδη 31,6%.

Ο FTSE Med 100 είναι ένας διαπραγματεύσιμος δείκτης, υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο και σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο αριθμός των χρηματιστηρίων που συμμετέχουν σ' αυτόν να μπορεί να επεκταθεί. Αναμένεται η δημιουργία παράγωγων προϊόντων (Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης και Δικαιώματα).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα