Ανέκαμψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο

Ωθηση από αυτοκινητοβιομηχανίες και υψηλή τεχνολογία
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2001 10:17

ΑΝΟΔΟ σημείωσαν σήμερα οι ιαπωνικές μετοχικές τιμές. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 108,82 μονάδες ή 1,05% και διαμορφώθηκε στις 10.432,17 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix έκλεισε στις 992,61 μονάδες αυξημένος κατά 3,63 μονάδες ή 0,37%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε σε μετοχές εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της συνεχιζόμενης εξασθένησης του γιεν έναντι του δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/12/18/185573.htm και της διαφαινόμενης πρόθεσης της ιαπωνικής κυβέρνησης να επιτρέψει περαιτέρω αποδυνάμωσή του http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/12/18/185609.htm .

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές μεγάλων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών με αιχμή τη μετοχή της Nissan, η οποία ενισχύθηκε κατά 6,14%. Σημαντική άνοδο σημείωσαν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Isuzu και Toyota.

«Oι εξαγωγές προς τις HΠA ανακάμπτουν», δήλωσε ο Xαρουxίτο Aράι, διευθυντής οικονομικής ανάλυσης. «Oι πωλήσεις αυτοκινήτων στις HΠA αυξάνουν κι έτσι οι ιαπωνικές εταιρείες μπορούν να διαθέσουν μέρος των αποθεμάτων τους», πρόσθεσε.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν και οι μετοχικές τιμές μεγάλων εξαγωγέων από το χώρο της νέας τεχνολογίας. Η μετοχή της Canon ενισχύθηκε κατά 5,57%, ενώ η μετοχή της Sony έκλεισε με κέρδη 3,83%. Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα και οι μετοχές εταιρειών από τον τομέα των ημιαγωγών, οι οποίες στη χθεσινή συνεδρίαση δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις. Οι μετοχές των εταιρειών Advantest, Tokyo Electron και NEC ενισχύθηκαν.

Τέλος, ελαφρά ανάκαμψη σημείωσε σήμερα και ο κλάδος των τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα