Γ. Αλογοσκούφης: Προϋπολογισμός κατώτερος των περιστάσεων

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2003 18:39

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γ. Αλογοσκούφης, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού για το 2004, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το γεγονός ότι μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2004 αποκαλύφθηκαν συνταρακτικά στοιχεία που τεκμηρίωσαν την πλαστότητά του, η κυβέρνηση στην ουσία επαναφέρει ως σχέδιο προϋπολογισμού το αναξιόπιστο προσχέδιο. Αγνόησε τις απόψεις της Βουλής, αποδεικνύοντας ότι η συζήτηση του προσχεδίου έγινε για τα μάτια.

Η κυβέρνηση αγνοεί επίσης τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μιλούν για έλλειμμα διπλάσιο από αυτό που εκτιμά η κυβέρνηση. Προβλέψεις που δεν καλύπτονται από τη διπλωματική δήλωση που έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από κυβερνητική πίεση.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού αγνοεί τα στοιχεία για τις εκτός προϋπολογισμού δαπάνες ύψους 1% του ΑΕΠ, που καλύπτονται από τα έσοδα των μετοχοποιήσεων. Αγνοεί τα στοιχεία για τη σωρεία των εκτός προϋπολογισμού ειδικών λογαριασμών. Πρόκειται για τον πιο αναξιόπιστο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών.

Επιβεβαιώνεται σήμερα ότι η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Ο προϋπολογισμός δυστυχώς χρησιμοποιείται για μια ακόμα φορά ως προπαγανδιστικό εργαλείο της κυβέρνησης και ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Είναι κατώτερος των περιστάσεων, όπως άλλωστε και η κυβέρνηση που τον συνέταξε. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών. Ο χρόνος της σημερινής κυβέρνησης τελείωσε. Το μόνο που της μένει να κάνει είναι να δώσει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να εκφραστεί για το μέλλον του το συντομότερο δυνατόν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα