Swisscom : Συγχωνεύσεις με στόχο την αύξηση των πωλήσεων

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003 09:45

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της Swisscom AG, Jens Alder, ο οποίος απέφυγε συγχωνεύσεις ύψους 100 δισ. δολ., οι οποίες επιβάρυναν τις ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών με χρέη το 2000, ενδέχεται να εξαναγκαστεί τώρα σε αγορές, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις.

«Ο Alder φάνηκε αρκετά έξυπνος στο να διατηρήσει τα οικονομικά άθικτα κατά τη διάρκεια της έξαρσης στον τομέα τεχνολογίας, αλλά η λάμψη αυτή χάθηκε προσφάτως», ανέφερε ο Rolf Biland, ο οποίος διαχειρίζεται 1,15 δισ. δολ. σε μετοχές με την VZ Vermoegenszentrum και κατέχει μετοχές της Swsisscom, συμπληρώνοντας : «Η Ελβετία είναι πολύ μικρή για μια εταιρεία σαν τη Swisscom και η ίδια είναι επίσης μικρή για να ανταγωνίζεται μόνη της».

Τα καθαρά κέρδη του πρώην μονοπωλίου στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, που εδρεύει στη Βέρνη, ενδέχεται να σημειώσουν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας στα 480 εκατ. ελβετικά φράγκα (364 εκατ. δολ.) το τρίτο τρίμηνο, από 431 εκατ. ελβετικά φράγκα, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίδοο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέντε οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News. Οι πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2,3%.

Η εταιρεία, η οποία θα ανακοινώσει αύριο τα αποτελέσματά της, δεν έχει εμφανίσει υψηλότερη από 5% αύξηση των πωλήσεων κανένα τρίμηνο από το 1998.

Ο Alder, ο οποίος διοικεί την εταιρεία από το 1999, σκέπτεται να προχωρήσει στην αγορά μεριδίου της Telekom Austria AG, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστρίας και ιδιοκτήτριας εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στις αναπτυσσόμενες αγορές της Σλοβενίας και της Κροατίας.

Ο επικεφαλής της Swisscom Jens Alder

Ο ίδιος προχώρησε στη μείωση του προσωπικού της Swisscom κατά 2.200 θέσεις εργασίας το 2001 και σχεδιάζει να απολύσει ακόμη 655 εργαζομένους μέσα στο επόμενο έτος, καθώς οι πωλήσεις μειώνονται στην Ελβετία.

Η τοπική οικονομία συρρικνώθηκε το εννεάμηνο μέχρι τον Ιούνιο, καθώς οι εταιρείες περιόρισαν τις επενδύσεις τους και μείωσαν τις δαπάνες τους, ωθώντας την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα