Στελέχη γνωστών εταιρειών οι χρηματιστές που συνελήφθησαν από το FBI

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003 16:14

Οι UBS AG, ICAP Plc, και η Collins Stewart Tullett Plc είναι μερικές από τις εταιρείες των οποίων στελέχη συνελήφθησαν από πράκτορες του FBI με την κατηγορία της απάτης σε βάρος επενδυτών.

Συνολικά συνελήφθησαν 48 άτομα, όλοι χρηματιστές στην αγορά συναλλάγματος.

Διευκρινίσεις για τις κατηγορίες που βαρύνουν τους διαπραγματευτές συναλλάγματος αρκετών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της J.P. Morgan Chase & Co, θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου από τον εισαγγελέα του Μανχάταν Τζέιμς Κόμεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν απάτες σε βάρος επενδυτών μέσω ψευδών συναλλαγών, ξέπλυμα χρήματος κ.α..

Εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση δήλωσαν ότι θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις αμερικανικές αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της, ενώ άλλοι όπως για παράδειγμα της Collins Stewart, υπογράμμισαν το γεγονός ότι οι κατηγορίες αφορούν άτομα και όχι εταιρείες.

Εντωμεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, το FBI συνέλαβε ακόμη επτά άτομα στη Madison Deane & Associates Inc. -ανάμεσά τους τρεις αντιπροέδρους και έναν χρηματιστή- για υπεξαίρεση 4 εκατ. δολαρίων από προσωπικούς λογαριασμούς συνταξιοδότησης http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/19/846196.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα