Ομιλος Τιτάν: +4% στα καθαρά κέρδη, -1% στις πωλήσεις

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 17:06

Οριακή πτώση 1% στα 780 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι πωλήσεις του Ομίλου Τιτάν στο εννεάμηνο του 2003.

Οσον αφορά τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους, αυξήθηκαν κατά 4% στα 87 εκατ. ευρώ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στην Ελλάδα η ζήτηση δομικών υλικών συνέχισε την ελαφρά ανοδική της πορεία και το γ' τρίμηνο, αλλά η εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ευρώ κατά 21% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002, είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα έσοδα και λειτουργικά κέρδη από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ η αγορά παρουσίασε συνολικά στασιμότητα.

Στην Αίγυπτο, παρά τον προσανατολισμό της πλεονάζουσας δυναμικότητας προς τις εξαγωγές, η γενικότερη δυσπραγία δεν επέτρεψε ουσιαστική βελτίωση της οικονομικής απόδοσης. Στα Δυτικά Βαλκάνια οι αγορές κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα. Αντίθετα, στη Βουλγαρία, οι συνθήκες παρουσίασαν περαιτέρω βελτίωση.

Στη μητρική εταιρεία, Τσιμέντων Τιτάν, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% στα 320 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη μετά τους φόρους αυξήθηκαν κατά 19% στα 83 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και 15 εκατ. ευρώ εσόδων από συμμετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα