Skandia AB : 36 εκατ. δολ. τα λειτουργικά κέρδη το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2003 10:04

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΡΔΗ έναντι ζημιών πριν από ένα χρόνο, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Σκανδιναβίας, Skandia AB, μετά την άνοδο των διεθνών κεφαλαιαγορών και την αύξηση των εσόδων της από διάφορα επιδόματα και μακροπρόθεσμα ασφαλιστικά προγράμματα.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 270 εκατ. κορώνες (36 εκατ. δολ.) έναντι ζημιών 352 εκατ. κορώνες, που εμφάνισε πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 736 εκατ. κορώνες.

Η ασφαλιστική εταιρεία ευνοείται από τη μείωση του κόστους και οι επενδυτές αυξάνουν τις αποδόσεις των μετοχών τους μετά από τρία χρόνια υποχώρησης των τιμών, η οποία μείωνε τις πωλήσεις της έως το 2002. Ο δείκτες OMX στη Στοκχόλμη έχει κερδίσει συνολικά φέτος ποσοστό 22%.

Η Skandia σχεδιάζει να προχωρήσει στη μείωση του προσωπικού της κατά 300 θέσεις εργασίας, προκειμένου να εξοικονομήσει 200 εκατ. κορώνες ανά έτος.

Το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 3%, μετά την αύξηση της ζήτησης εκτός Σουηδίας, είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον Νοέμβριο η εταιρεία.

Οι μετοχές της έχουν κερδίσει συνολικά ποσοστό 13% φέτος έναντι αύξησης 5,8% των 26 μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Insurance. Η χρηματιστηριακή αξία της Skandia ανέρχεται σε 26,7 δισ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα