Deutsche Bank AG : Πουλά κτίρια αξίας 1,2 δισ. δολαρίων

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2003 11:01

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση 51 ιδιοκτησιών της στην Blackstone Group αντί 1,04 δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.) συμφώνησε να προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, τράπεζα της Ευρώπης, Deutsche Bank AG, προκειμένου να αυξήσει τα κεφάλαιά της για την κύρια δραστηριότητά της.

Η πώληση γραφείων και κτιρίων της τράπεζας θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η οποία ανέφερε ότι ψάχνει και για άλλες ευκαιρίες πώλησης ακινήτων της.

Αυτή η συναλλαγή είναι ένα ακόμη σοβαρό βήμα από την Deutsche Bank να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κύρια δραστηριότητά της και να βελτιώσει τον καταμερισμό του κεφαλαίου της, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος των επενδύσεων εταιρειών, Axel Wieandt.

Περίπου τα 2/3 των κτιρίων της τράπεζας, τα οποία είναι συνολικού εμβαδού περίπου 490.000 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκονται σε γερμανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, του Ντύσσελντορφ, της Φραγκφούρτης και του Μονάχου. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στη Βαρκελώνη, τις Βρυξέλλες, τη Λισαβώνα, το Μιλάνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, σύμφωνα με την τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα