Aυξάνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2003 12:44
UPD:12:45

Αυξάνονται με το πέρασμα της ώρας τα κέρδη των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη κυρίως χάρη στην ενίσχυση των τοποθετήσεων στους κλάδους τραπεζών και τηλεπικοινωνιών.

Στις 12:29 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.358,6 μονάδες αυξημένος κατά 0,92%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.401,2 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,04% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.710,63 μονάδες με κέρδη 1,88%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι μετοχές των γερμανικών τραπεζών μετά από δημοσίευμα του “Spiegel” σύμφωνα με τα οποίο τα τέσσερα κορυφαία γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διερευνούν τα περιθώρια για μεταξύ τους συγχωνεύσεις. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Χανς Αϊχελ προέτρεψε σύνδεση των δραστηριοτήτων τους, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ενδεχόμενων προσφορών εξαγοράς από το εξωτερικό.

Οι μετοχές της HypoVereinsBank και της Commerzbank ενισχύονται κατά 3,97% και 3,22% αντιστοίχως.

Ανοδο άνω του 3% σημειώνει και η μετοχή της Iberia. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ισπανικός αερομεταφοράς σχεδιάζει τη συγχώνευση των προορισμών του με αυτούς της βρετανικής ανταγωνίστριας, British Airways εάν λάβει τον επόμενο μήνα τη σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Tέλος, αξιόλογα κέρδη (2,7%) καταγράφει η μετοχή της Nokia εν αναμονή της ενημέρωσης των επενδυτών για τις προοπτικές της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα