Prudential Financial : Εξαγοράζει τμήματα της Hyundai Group

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2003 10:32

ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ της Hyundai Group, στον τομέα των χρηματο-οικονομικών, αντί ποσού το οποίο θα συμφωνηθεί νωρίς το επόμενο έτος, πρόκειται να εξαγοράσει η τρίτη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ, Prudential Financial Inc., σύμφωνα με πληροφορίες από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ν. Κορέας.

Η κυβέρνηση της χώρας θα μετατρέψει κρατικά ομόλογα αξίας 2,4 τρισ. έως 2,5 τρισ. γουόν, (δύο δισ. δολ.) σε μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο μετοχές της Hyundai Investment & Securities Co. και της Hyundai Investment Trust Management Co., προκειμένου να διαγράψει τα χρέη τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ανώτατης Οικονομικής Επιτροπής της χώρας, Kim Yong Hwan.

Η Ν. Κορέα, προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες ύψους 161 τρισ. γουόν που έκανε το χρονικό διάστημα 1997-1998 απαλλάσσοντας εταιρείες από τα χρέη τους κατά την οικονομική κρίση της Ασίας. Πούλησε τη SeoulBank στην Hana Bank στα τέλη του περασμένου έτους και φέτος πούλησε την Chohung Bank στη Shinhan Financial Group Ltd., ενώ ρύθμισε την πώληση μεριδίου που κατείχε στην Korea Exchange Bank, στην Lone Star Funds.

Η Prudential θα εξαγοράσει το 80% της Hyundai Investment & Securities, αφού η κυβέρνηση διαγράψει τα χρέη της, σε τιμή βασισμένη στη ρευστότητα της εταιρείας και στη λειτουργία της το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον Kim Yong Hwan. Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το εναπομείναν μερίδιο 20% από την κρατική Korea Deposit Insurance Corp., τρία χρόνια μετά την απόκτηση του μεγαλύτερου μεριδίου. Οι μετοχές που κατέχουν οι σημερινοί μέτοχοι, όπως η πρώην Hyundai Group, οι θυγατρικές και η οικογένεια που την ίδρυσε, θα καταργηθούν με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τα χρέη της Hyundai Investment & Securities ήταν υψηλότερα από τα περιουσιακά της στοιχεία, τα τελευταία ήταν συνολικού ύψους 2,3 τρισ. γουόν στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, απαιτείται η τελική έγκριση της επιτροπής Public Fund Oversight, η οποία είναι αρμόδια για την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα