Munich Re : Ζημίες για πρώτη φορά σε 97 χρόνια

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2003 10:59
UPD:11:03

ΖΗΜΙΕΣ, για πρώτη φορά σε 97 χρόνια εξ αιτίας της υψηλής φορολογίας, θα εμφανίσει για το σύνολο της οικονομικής της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Munich Re.

Τα καθαρά κέρδη της το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 152 εκατ. ευρώ (179 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 859 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 444 εκατ. ευρώ.

Η Munich Re, με επικεφαλής τον Hans-Juergen Schinzler, προχώρησε στην πώληση νέων μετοχών αυτόν τον μήνα με απώτερο στόχο την τόνωση της αξιολόγησης φερεγγυότητάς της και την αύξηση των αποθεμάτων της μετά τη συσσώρευση ζημιών τεσσάρων δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε τρίμηνα. Μετά την αναθέρμανση των κεφαλαιαγορών, η εταιρεία περιόρισε τις ζημίες της από τις επενδύσεις, αλλά οι απώλειες από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων θα την οδηγήσουν στο τέλος της χρήσης σε ζημίες.

Οι μετοχές της Munich Re υποχωρούσαν κατά 3,8%, φθάνοντας στα 98,85 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 98,98 ευρώ στις 9:09' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα