Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2003 14:06
UPD:14:13

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ στοιχεία που θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσουν τον τόνο της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Πιο αναλυτικά, στις 15:30 θα ανακοινωθεί η τελική μέτρηση της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε στο παραπάνω χρονικό διάστημα κατά 7,8% σε ετήσια βάση έναντι 7,2% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Την ίδια ώρα θα γνωστοποιηθούν οι προσωπικές δαπάνες τρίτου τριμήνου με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση 6,5%.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, στις 17:00, θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board, ο οποίος εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στις 85 μονάδες το Νοέμβριο από 81,1 μονάδες τον Οκτώβριο.

Στις 17:00 θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο των επιχειρήσεων, η εταιρεία Novellus Systems, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή εξοπλισμού για ημιαγωγούς, αναθεώρησε προς τα πάνω την αρχική της πρόβλεψη για τις παραγγελίες τετάρτου τριμήνου.

Εξάλλου, η Citigroup, ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός όμιλος στον κόσμο, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του τμήματος καταναλωτικής πίστης της Washington Mutual αντί 1,25 δισεκ. δολ., ενώ η J. P . Morgan αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τη μετοχή της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

Τέλος, σήμερα θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών H&R Block, H.J. Heinz και Deere & Co.

Στις 13:44 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν οριακή άνοδο κατά 3 και 2,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1778 δολάρια.

Στις 13:42, στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου σημείωναν άνοδο κατά 0,93% και είχε διαμορφωθεί στα 28,12 δολάρια το βαρέλι.

Ύστερα από δύο διαδοχικές εβδομάδες απωλειών, οι χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν αξιόλογα κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/25/847990.htm , καθώς οι επενδυτές παραμέρισαν τις ανησυχίες για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις και εστίασαν το ενδιαφέρον τους στα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα. Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από την 1η Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα