«Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά»: 2.080 ΜΜΕ υπέβαλαν προτάσεις στον β' κύκλο

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2003 16:26

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά», συνολικού προϋπολογισμού 182,4 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος 2.080 μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέβαλαν ηλεκτρονικά προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 261,3 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, ενώ ήδη 800 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο, υλοποιούν τις προτάσεις τους.

Πάνω από το 70% των προτάσεων υποβλήθηκαν από την περιοχή της Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αισθητά μικρότερη ήταν οι συμμετοχή των νησιωτικών περιοχών.

Ο μέσος προϋπολογισμός ανά πρόταση προσεγγίζει τα 126.000 ευρώ και εκτιμάται ότι τουλάχιστον η μία στις δύο επιχειρήσεις που υπέβαλαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, ενδιαφέρεται για περισσότερες από μία δράσεις. Το 85% των ζητούμενων δράσεων αφορούσε την εισαγωγή συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP), διαχείρισης σχέσεων πελατών (CRM) και Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης (MIS, EIS).

Επιπλέον, περί τις 250 επιχειρήσεις ενδιαφέρθηκαν για την ψηφιοποίηση και διαχείριση περιεχομένου, με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ πάνω από 100 επιχειρήσεις επέλεξαν να αξιοποιήσουν τα πληροφοριακά συστήματα με τη χρήση του μοντέλου ASP (Application Service Provider). Αντίθετα μικρότερη συμμετοχή είχαν οι δράσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα