Ν. Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση εμμένει στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 14:31

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαλαρώσει τη δημοσιονομική πολιτική, ενώ παράλληλα εμμένει στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο υπουργός αναφερόμενος στη στάση που τήρησε η Ελλάδα στο τελευταίο Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ε.Ε. (ΕΚΟΦΙΝ) είπε ότι η στάση αυτή διαμορφώθηκε με βάση τρεις παράγοντες : Το εθνικό συμφέρον, την επιβεβαίωση των θεσμών και την ενίσχυση της Γερμανίας και της Γαλλίας να προχωρήσουν στη δημοσιονομική εξυγίανση.

Παράλληλα ο υπουργός υπεραμύνθηκε της ελληνικής στάσης στο Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν τάσεις μετατόπισης του ενδιαφέροντος από τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων στη μείωση του δημοσίου χρέους.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, δεν έχει λόγο να δεχθεί αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και κατέληξε με τη φράση: «Δεν θα δεχθούμε ανατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης προς άλλες κατευθύνσεις».

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ συμφώνησε και με τη συνεισφορά της ελληνικής πλευράς, σε ένα κείμενο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «εξισορροπητικό» των διαφορετικών θέσεων και απόψεων που υποστηρίχτηκαν.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε και στις ευνοϊκές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει και από τον Προϋπολογισμό, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα