Θεμελιοδομή: Συμμετοχή σε έργο του ΟΑΚΑ

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 15:31

Σε κοινοπρακτικό σχήμα που αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου: «Αισθητική ενοποίηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Αθήνας (ΟΑΚΑ): Ειδικές κατασκευές», συμμετέχει η Θεμελιοδομή ΑΕ με ποσοστό 21%.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 143 εκατ. ευρώ, αφορά στη στέγαση του Ολυμπιακού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου, καθώς και την κατασκευή της αγοράς στον χώρο του ΟΑΚΑ με ειδικές μεταλλικές κατασκευές σύμφωνα με τη μελέτη του Ισπανού αρχιτέκτονα Καλατράβα.

Από τα λοιπά Ολυμπιακά Έργα που έχει αναλάβει η Θεμελιοδομή, έχει ολοκληρωθεί το οικιστικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού Τύπου 2004 στο Μαρούσι για τη φιλοξενία των δημοσιογράφων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, προχωρούν τα έργα αναβάθμισης του Καυτανζόγλειου Σταδίου Θεσσαλονίκης για τους προκριματικούς αγώνες ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την ολοκληρωμένη λειτουργία τους κατά την μετά-Ολυμπιακή περίοδο, ενώ έχει ήδη παραδοθεί σε χρήση, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης, το γήπεδο Καλαμαριάς ως προπονητήριο των Ολυμπιακών αγώνων και ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης και κατασκευής στα γήπεδα Τούμπας και Χαριλάου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα