Υποχώρηση του δομικού πληθωρισμού προβλέπει ο Ν. Χριστοδουλάκης

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 15:44

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα απ' ό,τι σε άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι ο δομικός πληθωρισμός συγκρατείται, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκου Γκαργκάνα για συγκράτηση του πληθωρισμού στο 3,3% στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Είχαμε πει, ανέφερε ο υπουργός, ότι ο δομικός πληθωρισμός θα παραμείνει στο 3% και αυτό καθορίζει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Το 2004 θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο και εκείνο που θα πρέπει να περιορίσουμε, πρόσθεσε, είναι ο εναρμονισμένος δείκτης για τον πληθωρισμό έτσι ώστε να προσεγγίσουμε το μέσο όρο της Ε.Ε..

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι η ανοδική πορεία στους ρυθμούς ανάπτυξης τροφοδοτεί την αύξηση του πληθωρισμού, όμως αυτό το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι επωφελές για την ελληνική οικονομία. Πρέπει να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είπε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει και η συγκράτηση των τιμών παροχής υπηρεσιών των ΔΕΚΟ που αποφάσισε η κυβέρνηση για το πρώτο εξάμηνο του 2004.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα