Στο ΠΔΕ η θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσ/νικης

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 21:29

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Πάχτα, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της «Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι και ο φορέας διαχείρισης του έργου, έχει εκπονήσει την προμελέτη των αναγκαίων λιμενικών έργων στις θέσεις προσέγγισης των σκαφών, την κυκλοφοριακή μελέτη, την οικονομοτεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η Περιφέρεια θα προκηρύξει διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης με ανάδοχο του διαγωνισμού, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής, την προμήθεια των μεταφορικών μέσων (πλοίων) και του λοιπού εξοπλισμού, καθώς και τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης (ΘΑΣΘ) θα αναπτυχθεί στον κόλπο της Θεσσαλονίκης και θα καλύπτει την περιοχή από το θαλάσσιο μέτωπο του πολεοδομικού συγκροτήματος μέχρι τα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα