Μειωμένα τα κέρδη της Compucon στο εννεάμηνο

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 13:16

Μειωμένα ήταν τα κέρδη της Compucon στο εννεάμηνο του 2003 και έφτασαν στα 471 χιλ. ευρώ έναντι 657 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση τους αποδίδεται στο αυξημένο κόστος πωλήσεων-εμπορίας μηχανών λέιζερ, από τις οποίες άντλησε σημαντικά έσοδα κατά την φετινή χρονιά, αλλά και σε συναλλαγματικές διαφορές που προκύπτουν από την επιδεινούμενη σχέση της ισοτιμίας δολλαρίου/ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στην ίδια περίοδο, διαμορφώθηκε στα 3,35 εκατ. ευρώ έναντι 3,49 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2002.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Compucon, στόχος της διοίκησής της αποτελεί η αναγνωρισιμότητα της εταιρείας ως τεχνολογικά πρωτοπόρας σε εξειδικευμένες αγορές (niche markets). Προς αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει το Επενδυτικό Πρόγραμμα 2001-2004, ύψους 8,97 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς, για την επέκταση και διαφοροποίηση σε νέες υποσχόμενες αγορές και προϊόντα όπως η παραγωγή μηχανών με τεχνολογία λέιζερ, η τηλεματική, οι εξειδικευμένες διαδικτυακές εφαρμογές και η χρήση των δυνατοτήτων του ηλεκτρονικού εμπορίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα