Σημαντική εξασθένηση του δολαρίου

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2003 12:30
UPD:12:32

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ – ρεκόρ έχει εκτιναχθεί το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε παράλληλα στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων έξι μηνών έναντι του ελβετικού φράγκου.

Οι πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα το δολάριο αποδίδονται στις ανησυχίες για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ και στον προβληματισμό για τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα, επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι οικονομολόγοι ως προς τη δυνατότητα της αμερικανικής οικονομίας να διατηρήσει τον εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου. Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό σε διάστημα σχεδόν 20 ετών. Σύμφωνα με την Deutsche Bank, στο τέταρτο τρίμηνο η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 5%.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 12:19 (ώρα Ελλάδος) το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,1979 δολάρια, έναντι 1,1906 δολαρίων στις 23:00 χθες, ενώ στις 11:33 αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,1990 δολάρια. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα