Συμφωνία ΕΛ.ΠΕ., Woodside Energy, Repsol με τη Λιβύη

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2003 12:56

Συμφωνία διαρκείας 30 ετών υπεγράφη χθες μεταξύ της κοινοπραξίας των εταιρειών Woodside Energy της Αυστραλίας (45%), Repsol της Ισπανίας (35%), Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (20%) και του Λιβυκού Εθνικού Οργανισμού Πετρελαίων (NOC), για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε έξι χερσαίες περιοχές στη βορειοδυτική Λιβύη.

Σημειώνεται, ότι, τα αποδεδειγμένα αποθέματα της Λιβύης, ανέρχονται σε 30 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 47 τρισ. κυβ. πόδια φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τις έξι περιοχές που θα καλύπτουν έκταση 20.000 τ. χλμ., προβλέπεται μια αρχική εξαετής φάση έρευνας, με διχειριστή της κοινοπραξίας, την Woodside Energy.

Η πρώτη φάση θα συμπεριλαμβάνει γεωολογικές και σεισμικές μελέτες, καθώς και 13 ερευνητικές γεωτρήσεις, ενώ το προϋπολογιζόμενο κόστος για την κοινοπραξία θα υπερβεί τα 110 εκατ. δολ.

Επιπτλέον, προβλέπεται τριετής μελέτης για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Atchan στη Δυτική Λιβύη και ενδεχόμενη εκμετάλλευση την αμέσως επόμενη τριετία.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα μέλη της κοινοπραξίας, συμφώνησαν για την από κοινού εμπορική εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα