Πτώση στη Wall Street

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2001 18:38
UPD:18:54

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη δεύτερη συνεδρίαση μετά την έναρξη των αμερικανικών επιθέσεων κατά του Αφγανιστάν.

Περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,17% και βρίσκεται στις 9.052,44 μονάδες, ο Standard & Poor's στις 1.059,05 μονάδες με πτώση 0,32% και ο Nasdaq στις 1.582,6 μονάδες μειωμένος κατά 1,45%.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) οι παραπάνω δείκτες είχαν περιορίσει τις απώλειές τους, ενώ ο Dow Jones πέρασε για λίγο σε θετικό έδαφος. Τα κέρδη εξανεμίστηκαν μετά την είδηση ότι αμερικανικά αεροσκάφη ξεκίνησαν νέες επιθέσεις κατά του Αφγανιστάν.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι και σήμερα περιορισμένο, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 176 εκατ. δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στα 296 εκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο του Nasdaq.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας με τις μετοχές των εταιρειών Cisco και Applied Material να υποχωρούν κατά 2,66% και 4,28% αντιστοίχως. Η μετοχή της Motorola υποχωρεί κατά 2,47% εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Η αμερικανική εταιρεία λίγο μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινώσει ζημία ύψους επτά σεντς ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Μεγάλες απώλειες, της τάξεως του 3,53%, καταγράφει και η μετοχή της Microsoft. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απέρριψε πριν από λίγο προσφυγή της εταιρείας με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί προγενέστερη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία η κορυφαία εταιρεία λογισμικού παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/10/09/168544.htm .

Πτώση σημειώνει και η μετοχή της AT&T Wireless μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία προέβη στην εξαγορά επιπλέον ποσοστού στην TeleCorp. έναντι τιμήματος 2,4 δισ. δολαρίων σε μετοxές. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι μέτοxοι της TeleCorp. πρόκειται να λάβουν 0,9 μετοxές της AT&T Wireless για κάθε μετοxή της TeleCorp. Παράλληλα, η AT&T θα αναλάβει και xρέος, ύψους 2,1 δισ. δολαρίων της TeleCorp., στην οποία ήδη ελέγxει ποσοστό 23%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα