Rentokil Initial Plc : Αύξηση 4,9% των καθαρών της κερδών

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 10:10

ΑΥΞΗΣΗ 4,9% στα προ φόρων καθαρά της κέρδη, εμφάνισε τη χρήση που έκλεισε τον Οκτώβριο, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών απολύμανσης χώρων στον κόσμο, Rentokil Initial Plc, μετά την αύξηση της ζήτησης για τις άλλες υπηρεσίες που παρέχει στον τομέα τη ασφάλειας και της διανομής πακέτων.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 5,8%, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία δεν παρουσίασε συγκεκριμένους αριθμούς για τα έσοδα, αλλά ούτε και για τα κέρδη της.

Με επικεφαλής τον James Wilde, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας τον Ιανουάριο, η Rentokil προχώρησε σε πέντε συγχωνεύσεις, προκειμένου να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον τομέα υγιεινής και των υπηρεσιών ασφαλείας, συνολικής αξίας 4,05 δισ. λιρών Αγγλίας.

Η εταιρεία, ευνοείται από την αύξηση της ζήτησης για την παροχή υπηρεσιών απολύμανσης χώρων σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιρλανδία. Επίσης επέκτεινε τις δραστηριότητές στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην αγορά παροχής υπηρεσιών ασφαλείας μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η Rentokil, δημιουργήθηκε το 1927, όταν ο ιδρυτής της, Sophus Berendsen, κατέστη ο πρώτος άνθρωπος που απέσπασε την άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου για τη μυοκτονία, Ratin. Σήμερα, οι υπηρεσίες υγιεινής και ασφαλείας, αποτελούν περίπου τα 2/3 των συνολικών κερδών της εταιρείας. Επίσης, προμηθεύει με τροπικά φυτά γραφεία επιχειρήσεων και δραστηριοποιείται στην παράδοση πακέτων.

Μετά την αναδιοργάνωσή της εντός του έτους για τη μείωση του κόστους λειτουργίας της, η Rentokil Initial Plc προχωρά στη συγχώνευση των τμημάτων πώλησής της στη Μ. Βρετανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα