Θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 11:28
UPD:11:44

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται από την έναρξη της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης και η πλειονότητα των μετοχών.

Αυτή την ώρα (11:16) ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,64% και βρίσκεται στις 2.177,74 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 32 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 11 εκατ. ευρώ αφορά στη μεταβίβαση πακέτου 500.000 μετοχών της Alpha Bank στα 22 ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 134 σημειώνουν άνοδο, 33 υποχωρούν και 42 παραμένουν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Vodafone-Panafon ενισχύεται κατά 0,65% και έχει διαμορφωθεί στα 6,18 ευρώ παρουσιάζοντας συναλλακτική δραστηριότητα 1.391.056 τεμαχίων.

Ως γνωστόν, η πρόταση της μητρικής Vodafone, προκειμένου να αγοράσει όλες τις εναπομείνασες μετοχές της Panafon-Vodafone σε ιδιώτες, που φθάνουν στο 25,205% του μετοχικού της κεφαλαίου, διαμορφώθηκε στην τιμή των 6,18 ευρώ ανά μετοχή http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/02/850780.htm .

Η τιμή των 6,18 ευρώ ανά μετοχή που προσφέρει η εταιρεία είναι υψηλότερη κατά 6,9% της μέσης τιμής του τελευταίου δωδεκαμήνου αλλά μόλις κατά 0,65% μεγαλύτερη της τιμής που έκλεισε χθες.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει άνοδο κατά 0,99% και βρίσκεται στα 10,20 ευρώ.

Η χθεσινή γενική συνέλευση του Οργανισμού αποφάσισε να ανανεώσει τη δυνατότητα επαναγοράς ιδίων μετοχών για ένα χρόνο. Το εύρος τιμών θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 15 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Λ. Αντωνακόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας δεν είναι να στηρίξουμε μόνον τα συμφέροντα του κύριου μετόχου, αλλά όλων των μετόχων», πιθανότατα ως συνέχεια στη φραστική κόντρα με τον υπουργό Μεταφορών.

Επίσης, δήλωσε ότι υπάρχει στις σκέψεις της διοίκησης η συγχώνευση ΟΤΕ - Cosmote, όπως και η περίπτωση να πουληθούν στην Cosmote η Globul και η Cosmofon (εταιρείες κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στην Βουλγαρία και τα Σκόπια). Το ερώτημα που προέκυψε σχετικά ήταν ότι, αν υπάρχει στόχος να γίνει το πρώτο, τι νόημα έχει το δεύτερο.

Η μετοχή της Cosmote ενισχύεται κατά 0,76%.

Από τον κλάδο των τραπεζών ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής, η οποία ενισχύεται κατά 1,28%. Ανοδο άνω του 1% σημειώνουν επίσης οι μετοχές της Γενικής και της Τράπεζας Αττικής.

Εταιρικές πράξεις

-Σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 12.460.950 (ΚΑ) μετοχές της εταιρείας IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS Α.Ε. οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας ΣΥΝΑΨΙΣ Α.Ε. Από την ίδια ως άνω ημερομηνία το νέο σύνολο των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 12.460.950 (ΚΑ) μετοχές.

-Οι μετοχές της εταιρείας ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα (ΚΟ) μετοχή για κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίζεται η 8.12.2003.

-Αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ΛΑΝ-ΝΕΤ Α.Ε.Β.Ε.Τ., για λόγους ίσης μεταχείρισης των μετόχων, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της, επίσης, εισηγμένης εταιρείας ΛΑΝΤΕΚ Α.Ε..

-Παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ΛΑΝΤΕΚ Α.Ε. στο Χ.Α., λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση από την εταιρεία ΛΑΝ-ΝΕΤ Α.Ε.Β.Ε.Τ..

-Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 91.576 νέες (ΚΟ) μετοχές της ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη μετατροπή χρεογράφων σε μετοχές. Από την ίδια ως άνω ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της Τράπεζας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 437.625.707 (ΚΟ) μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα