Μικρή πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 13:01

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με το τελευταίο να επωφελείται σε κάποιο βαθμό από τη σημαντική άνοδο που κατέγραψε το Νοέμβριο ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM αναρριχήθηκε τον περασμένο μήνα στις 62,8 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 1984, έναντι 57 μονάδων τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών. Παράλληλα, οι δαπάνες στον αμερικανικό κατασκευαστικό τομέα σημείωσαν απρόσμενη άνοδο τον Οκτώβριο.

Αντιθέτως, κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία.

Στήριξη στο δολάριο παρέχουν επίσης οι πληροφορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα, προκειμένου να εξομαλύνει τις εμπορικές διαφωνίες με τις ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/29/850092.htm .

Το ενιαίο νόμισμα παραμένει ωστόσο κοντά στο ιστορικό υψηλό στο οποίο εκτινάχθηκε χθες έναντι του δολαρίου. Όπως εκτιμούν αναλυτές, το κλίμα για το αμερικανικό νόμισμα παραμένει αρνητικό, εξαιτίας των ανησυχιών για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ και τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε, στις 12:40 (ώρα Ελλάδος) με 1,1968 δολάρια έναντι 1,1972 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2019 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα