Ανάπλαση του συγκροτήματος «¶νεσις» από τον Όμιλο Χαραγκιώνη

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 14:15

Στην ανάπλαση του συγκροτήματος «¶νεσις» ανακοίνωσε ότι προχωρεί με ταχείς ρυθμούς ο Όμιλος Χαραγκιώνη, ώστε να είναι έτοιμο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η πολιτισμική αξία του συγκροτήματος το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού και η σημαντική ανάπλαση που γίνεται ακριβώς απέναντi στο κτήμα ΘΩΝ, αποδείχθηκαν καθοριστικοί παράγοντες για την απόφαση του Ομίλου Χαραγκιώνη να αποκτήσει το ακίνητο και να προχωρήσει στην ανάπλαση του.

Το εν λόγω συγκρότημα, στη συμβολή των τριών μεγάλων λεωφόρων που διασχίζουν την περιοχή των Αμπελόκηπων - Κηφισίας, Βασ. Σοφίας και Αλεξάνδρας, - με βέλτιστη αξιοποίηση των χώρων του και καινούριες χρήσεις που περιλαμβάνουν, θέατρο, εστιατόριο gourmet, θερινό κινηματογράφο, καφέ και χώρους συνεδριακών εκδηλώσεων, θα μετατραπεί σε πρότυπο αισθητικής, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη ειδικεύεται στις αναπλάσεις διατηρητέων κτιρίων και στους κινηματογράφους με σημαντικά έργα όπως το Εμπορικό Κέντρο «Athens Millennium», τον πολυκινηματογράφο της Village στο Παγκράτι, και την Galleria Κοραή με τον κινηματογράφο «¶στυ» στο κέντρο της Αθήνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα