Στα ύψη το ενιαίο νόμισμα

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2003 13:05

ΝΕΟ ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου λαμβάνοντας ώθηση και από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία του τομέα υπηρεσιών της Ευρωζώνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/03/851381.htm .

Ο αντίστοιχος δείκτης για τον αμερικανικό τομέα υπηρεσιών, ο οποίος θα ανακοινωθεί στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 64,5 το Νοέμβριο από 64,7 τον Οκτώβριο.

Θετικά επηρέασε την πορεία του ενιαίου νομίσματος και η δήλωση κυβερνητικής πηγής της Γερμανίας ότι το Βερολίνο δεν ανησυχεί για τα σημερινά επίπεδα συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Από την άλλη πλευρά, η παρατεταμένη πτώση του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στις ανησυχίες για το έλλειμμα του αμερικανικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, στο κόστος κατοχής του Ιράκ και στο ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. Τα παραπάνω επισκιάζουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Στις 12:49 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,2096 δολάρια, ενώ νωρίτερα έφθασε μέχρι τα 1,2113 δολάρια. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,1975 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα