Διατήρησαν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Αυτοκινητοβιομηχανίες - τράπεζες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2003 19:04
UPD:19:06

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παρά την περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία υπονομεύει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

Στη διατήρηση των αρχικών κερδών συνέβαλε το ανοδικό άνοιγμα των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την παραγωγικότητα εργασίας στις ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο.

Αντιθέτως, κατώτερη των προσδοκιών ήταν η πορεία του αμερικανικού τομέα υπηρεσιών κατά το μήνα Νοέμβριο, γεγονός το οποίο δεν προκάλεσε ιδιαίτερες ανησυχίες.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.392 μονάδες αυξημένος κατά 0,30%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.501,93 μονάδες με κέρδη 0,87% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.875,66 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,74%.

Σημαντικά κέρδη, άνω του 6%, κατέγραψε ο τίτλος της Porsche μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/03/851373.htm . Η μετοχή της DaimlerChrysler κατέγραψε κέρδη 2,03%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και ο κλάδος των τραπεζών με τη μετοχή της Deutsche Bank να κλείνει ενισχυμένη κατά 5,5%. Η άνοδος αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανακοίνωση της γερμανικής τράπεζας ότι δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά θυγατρικής της General Motors.

Όπως είχε διαρρεύσει στα τέλη Οκτωβρίου, η Deutsche Bank είχε καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά της GMAC Commercial Mortgage -τμήματος της General Motors- έναντι ενός δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα