Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 17:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται κατά το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας εν μέσω προσδοκιών ότι η Intel θα προβεί σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις της Intel θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η μετοχική τιμή της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,9% συμπαρασύροντας προς τα πάνω τους τίτλους ομοειδών εταιρειών.

Από την άλλη πλευρά, περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος από τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας που ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

«Σε γενικές γραμμές η εικόνα βελτιώνεται, επομένως δεν ανησυχώ για τους αριθμούς μιας εβδομάδας», δήλωσε ο οικονομολόγος της Scotia Capital στο Τορόντο. «Η αγορά εργασίας βελτιώνεται και η οικονομία θα εισέλθει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο. Αυτό θα δημιουργήσει κέρδη και θα φέρει νέες προσλήψεις», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα