ΙΝΚΑ: Κύμα αισχροκέρδειας στον τουρισμό κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 17:47

Προβληματισμό για την εικόνα της χώρας μας και την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, έχει προκαλέσει η απόπειρα αισχροκέρδειας στο τομέα του τουρισμού κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Όπως επισημαίνει το ΙΝΚΑ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποτελέσουν την αφορμή για εκτεταμένη κερδοσκοπία σε βάρος των ξένων τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

Την ανησυχία τους για την άνοδο των τιμών σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές υπηρεσίες έχουν εκφράσει και οι tour operators του εξωτερικού. Όπως επισημαίνεται και από τις εκθέσεις των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, οι τιμές των πακέτων διαμονής είναι από 5 έως μέχρι 7 φορές ακριβότερες.

Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, η σταδιακή «προσαρμογή» των τιμών, προϊόντων και υπηρεσιών που συνδέονται με τον Τουρισμό, έχει αυξηθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ, σε μέσο όρο μέχρι και 343%.

Ήδη το εν λόγω πρόβλημα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης του υφυπουργού Ανάπτυξης, Δ. Γεωργακόπουλου με τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς στις 2 Δεκεμβρίου ενώ το ΙΝΚΑ έχει προχωρήσει ήδη από το 2001 στη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας (Υπηρεσία Προστασίας Τουριστών 2004) για την αντιμετώπιση του προβλήματος και στην ίδρυση του «Κέντρου Ενημέρωσης - Προστασίας Καταναλωτών Oλυμπιακών Αγώνων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα