Intel : Στα ίδια επίπεδα οι πωλήσεις το δ' τρίμηνο

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 07:50

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ διατήρησε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip για κομπιούτερ στον κόσμο, Intel Corp., μετά την απαξίωση της αξίας στοιχείων της από εξαγορά. Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 3,8%.

Οι πωλήσεις θα κυμανθούν από 8,5 έως 8,7 δισ. δολ. σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία κατά την προηγούμενη πρόβλεψη ανέφερε ότι αυτές θα κυμανθούν από 8,1 έως 8,7 δισ. δολάρια.

Μερίδα οικονομικών αναλυτών εκτιμούσε ότι η εταιρεία θα αναθεωρούσε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της. Η Intel, ευνοήθηκε από τη βελτίωση των παραγγελιών για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ειδικότερα τους φορητούς. Οι καταναλωτές αγοράζουν ενόψει των εορτών laptops από τους πελάτες της, όπως από την Hewlett-Packard Co.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει ενίσχυση ειδικά στα οικονομικά στοιχεία, οπότε οι προσδοκίες είναι λίγο μεγαλύτερες», ανέφερε η Jessica Caie, η οποία διαχειρίζεται δύο δισ. δολ. σε μετοχές με την Cohen Klingenstein & Marks στη Ν. Υόρκη και η οποία κατέχει μετοχές της Intel. Η ίδια συμπλήρωσε : «Είμαι ικανοποιημένη από τις ανακοινώσεις της εταιρείας, καθώς φαίνεται ότι είναι εντός της πορείας που χάραξε η διοίκησή της».

Οικονομικοί αναλυτές της Thomson Financial εκτιμούσαν, ότι, κατά μέσον όρο οι πωλήσεις της Intel θα ανήρχοντο σε 8,53 δισ. δολ. Τα καθαρά κέρδη της Intel είχαν διαμορφωθεί σε 1,05 δισ. δολ. ή 16 σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις της σε 7,16 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2002.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν κατά 1,29 δολ. φθάνοντας στα 32,25 δολ. η μία, μετά την ανακοίνωσή της. Η μετοχή κέρδιζε συνολικά 20 σεντς στις 4 μ.μ. χθες στο Nasdaq, ενώ μέσα στο 2003 έχει υπερδιπλασιάσει την αξία της και είχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones Industrial Average.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα