Αλογοσκούφης: Η κυβέρνηση πνίγει τους παραγωγικούς τομείς

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 17:24
UPD:17:41

Επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε σήμερα από το Ηράκλειο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων ης ΝΔ κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας και το μόνο που την απασχολεί είναι πως θα αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα για την ίδια και τον πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνηση είπε, πνίγει την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά και η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά είναι ο τομέας των επιχειρήσεων ο αγροτικός τομέας, ο τομέας των ελευθέρων επαγγελματιών» .

Αναφερόμενος στο σχέδιο του προϋπολογισμού ισχυρίστηκε ότι είναι κυριολεκτικά στον αέρα και λέγοντας ότι αυτό δεν το λέει μόνο η αντιπολίτευση αλλά το λένε και υφυπουργοί των οποίων οι απαντήσεις έδειξαν ότι γίνονται δαπάνες εκτός προϋπολογισμού, ότι υπάρχουν κρυφά ελλείμματα και χρέη. Χαρακτήρισε επίσης για μια ακόμη φορά τον προϋπολογισμό ως τον πιο αναξιόπιστο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει καταδικάσει την Ελλάδα στη θέση του ουραγού στην Ευρωπαϊκή Ένωση› και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2002 το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ήταν μόλις στο 66,4% του μέσου όρου των 15». Το ποσοστό ανεργίας στο τέλος του 2002 σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη βρισκόταν στο 10%, και ήταν το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. ενώ το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν με εισόδημα κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, μετά τις κοινωνικές παροχές είναι 21%, όταν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό είναι 15%.

Τέλος αναφερόμενος στην εξαγγελία για το αεροδρόμιο Καστελίου ο κ. Αλογοσκούφης ισχυρίσθηκε, ότι δεν έχουν γίνει ούτε μελέτες ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η εξαγγελία αυτή εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες της Κυβέρνησης.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα