Centric Πολυμέσα Α.Ε.: Αλλαγή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2003 12:48
UPD:12:52

Την αλλαγή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της, την 25-11-2003, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Centric Πολυμέσα Α.Ε.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα του εκπαιδευτικού λογισμικού, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, μετά από σχετική εισήγηση της διοίκησής της και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, αποφάσισε να υλοποιηθεί μέσω της ανάπτυξης της νέας δραστηριότητας από την ίδια (in - house). Για το σκοπό αυτό θα απαιτηθεί ποσό ύψους 0,15 εκατ. ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη εξόδων μισθοδοσίας για το πρώτο έτος, για την αγορά δικαιωμάτων και για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού. Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων για τον ανωτέρω σκοπό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του α' εξαμήνου του 2004. Ως συνέπεια της παραπάνω τροποποίησης, ποσό ύψους 0,25 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμού τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, αρχικώς, προβλεπόταν η διάθεση ποσού ύψους 0,40 εκατ.ευρώ για την εξαγορά εταιρείας που θα δραστηριοποιούταν στην παραγωγή και τη διάθεση αμιγώς εκπαιδευτικών τίτλων με τη χρήση πολυμέσων ή ίδρυση εταιρείας που θα δραστηριοποιούταν στην παραγωγή αμιγώς εκπαιδευτικών τίτλων πολυμέσων. Στο διάστημα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α. έως και σήμερα, η εταιρεία δεν προέβη σε καμία εξαγορά εταιρείας καθώς από τις σχετικές αναζητήσεις εταιρειών και διαπραγματεύσεις που διενεργήθηκαν δεν προέκυψαν εκείνα τα οφέλη για την Centric Συστήματα Α.Ε. που να καταστήσουν συμφέρουσα την υλοποίηση της εξαγοράς.

Επιπρόσθετα, δεν κρίθηκε σκόπιμο να υλοποιηθεί από τη διοίκηση της εταιρείας η ίδρυση εταιρείας που θα δραστηριοποιούταν στην παραγωγή αμιγώς εκπαιδευτικών τίτλων πολυμέσων.

Ομοίως, αποφασίστηκε να εξεταστεί η περίπτωση της ανάπτυξης, από την ίδια την εταιρεία, (in house), νέων δραστηριοτήτων στον τομέα παροχής πλήρους σειράς υπηρεσιών Πολυμέσων (multimedia) σε επιχειρήσεις (business - to - business).

Αρχικώς, προβλεπόταν η διάθεση ποσού ύψους 0,87 εκατ. ευρώ για την εξαγορά εταιρείας ή την ίδρυση εταιρείας που θα δραστηριοποιoύταν στον παραπάνω τομέα.

Για την ανωτέρω εξαγορά, ίδρυση ή ανάπτυξη της νέας δραστηριότητας από την ίδια, θα διατεθεί ποσό ύψους 0,30 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση της in- house ανάπτυξης το ανωτέρω ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη εξόδων μισθοδοσίας για το 1ο έτος, για την αγορά δικαιωμάτων και για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού. Σε περίπτωση κατά την οποία το τίμημα της εξαγοράς ή το κόστος ίδρυσης ή το κόστος ανάπτυξης της νέας δραστηριότητας από την ίδια υπερβαίνει το ανωτέρω ποσό, τότε το υπερβάλλον ποσό θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια. Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων για τον ανωτέρω σκοπό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του α' εξαμήνου του 2004. Σε περίπτωση κατά την οποία παρέλθει το α’ εξάμηνο του 2004, χωρίς να λάβει χώρα κάποια από τις ανωτέρω επενδύσεις, τότε το ανωτέρω ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Ως συνέπεια της παραπάνω τροποποίησης, ποσό ύψους 0,57 εκατ.ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες καθώς επίσης και τον εξορθολογισμό που έχει επέλθει στις αποτιμήσεις των προς εξαγορά εταιρειών, αποφάσισε, στα πλαίσια της επέκτασης στην νοτιοανατολική Ευρώπη, να εξετασθεί και η περίπτωση της εξαγοράς ελληνικής ανώνυμης εταιρείας η οποία θα έχει συμβόλαια διανομής / αντιπροσώπευσης στις γειτονικές χώρες καθώς επίσης και υπάρχον δίκτυο διανομής με τοπικούς διανομείς. Για το σκοπό αυτό θα διατεθεί ποσό ύψους 0,50 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση κατά την οποία κάποια από τις προηγούμενες επενδύσεις υπερβαίνει το ανωτέρω ποσό, τότε το υπερβάλλον ποσό θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια. Ως συνέπεια της παραπάνω τροποποίησης, ποσό ύψους 0,64 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων για τον ανωτέρω σκοπό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2004, ενώ σε περίπτωση κατά την οποία αυτό παρέλθει χωρίς να έχει γίνει κάποια από τις ανωτέρω επενδύσεις, τότε το ανωτέρω ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Αρχικώς, προβλεπόταν η διάθεση ποσού ύψους 1,14 εκατ. ευρώ για την επέκταση στην νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της εξαγοράς ή συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας που θα δραστηριοποιείται στην διανομή προϊόντων πολυμέσων και βίντεο - παιχνιδιών ή (σε περίπτωση που η εξαγορά / συμμετοχή δεν υλοποιηθεί) ίδρυση εταιρείας που θα δραστηριοποιείται στον παραπάνω τομέα.

Όσον αφορά τη συμμετοχή της εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο ήδη υφιστάμενης εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής διαδραστικών ηλεκτρονικών παιγνιδιών (interactive video games), με στόχο την αγορά του εξωτερικού, προβλεπόταν η διάθεση ποσού ύψους 0,23 εκατ. ευρώ.

Κατά την έκτακτη γεννική συνέλευση της εταιρείας αποφασίστηκε να μην προχωρήσει στην περιγραφείσα εξαγορά, διότι από την σχετική αναζήτηση εταιρειών που διενήργησε η διοίκηση της Centric, δεν εντοπίστηκε στον ελλαδικό χώρο εταιρεία με την ανάλογη εμπειρία καθώς και τα ικανά εκείνα στελέχη που θα μπορούσαν να στελεχώσουν μια νέα εταιρεία στο τομέα. Ως συνέπεια της παραπάνω τροποποίησης, ποσό ύψους 0,23 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας.

Τέλος, και με βάση την ανωτέρω περιγραφείσα τροποποίηση του τρόπου διάθεσης μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου για την εισαγωγή στο Χ.Α., η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 25.11.2003 μετά από σχετική εισήγηση της Διοίκησης, αποφάσισε όπως ποσό ύψους 1,69 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το ύψος του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της στις 25.11.2003 ανέρχονταν σε 2,95 εκατ. ευρώ και χρησιμοποιήθηκε κατά την χορήγηση του ως κεφάλαιο κίνησης για την αύξηση των αποθεμάτων της και την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της. Η διάθεση του ανωτέρω ποσού θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπροθέσμου τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2003.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΕΝΤΡ



Σχολιασμένα