Ουραγοί στην Ε.Ε., σύμφωνα με τη ΝΔ. Ανάπτυξη και μετά το 2004, αντιλέγει η κυβέρνηση

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2003 18:37

Τη διαβεβαίωση ότι έχει αποφευχθεί κάθε κίνδυνος απώλειας πόρων από το Γ' ΚΠΣ για το χρονικό διάστημα 2000-2003, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα την ελληνική οικονομία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των αναπτυξιακών ρυθμών με την ολοκλήρωση των Αγώνων του 2004. Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με εντονότερα περιφερειακά χαρακτηριστικά και αύξηση της απασχόλησης, ανέφερε ο υπουργός.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης επισήμανε ότι η Ελλάδα, βάσει δεικτών της Ε.Ε., είναι ουραγός στον τομέα της οικονομίας. Το κατά κεφαλήν εισόδημα φθάνει μόλις το 66% του μέσου όρου της Ε.Ε. όταν το 1980 έφθανε το 70%, η ανεργία ανέρχεται στο 10% (στοιχεία 2002) και αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη επίδοση σε επίπεδο Ε.Ε., ενώ το 21% των ελληνικών νοικοκυριών είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο κ. Αλογοσκούφης αμφισβήτησε την άποψη της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει θέμα απώλειας κοινοτικών πόρων. Μέχρι σήμερα έχει απορροφηθεί μόλις το 1/5 των κεφαλαίων και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να απορροφηθούν τα υπόλοιπα, που είναι και τα πιο δύσκολα σε απορρόφηση προγράμματα, όπως είπε.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα