Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2003 07:01
UPD:07:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Nissan Motor Co. και της Kyocera Corp., μετά την ανακοίνωση των χρηματιστών, οι οποίοι συνεργάζονται με την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, ότι πούλησε για τρίτη φορά γιεν, προκειμένου να προστατεύσει τις εξαγωγές που ωθούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

«Η παρέμβαση ήταν έγκαιρη και λειτούργησε με τέτοιον τρόπο ώστε να βοηθήσει τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται 13 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο συμπληρώνοντας: «Η Bank of Japan, θα συνεχίσει να επεμβαίνει».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 10.002,88 μονάδες στη 1:16' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, τη στιγμή που ο Topix σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 985,53 μονάδες. Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών, κέρδιζε ποσοστό 0,3%.

Οι μετοχές της Cathay Financial Holding Co. οδηγούσαν τα κέρδη στην Ταϊβάν, μετά το δημοσίευμα στην «Commercial Times», το οποίο ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιτρέπει τις επιθετικές εξαγορές στη βιομηχανία, επιτρέποντας στις τράπεζες να γίνουν περισσότερο κερδοφόρες.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi κινείτο ανοδικά για τρίτη ημέρα. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Kookmin Bank, μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ότι η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών θα ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της Gamuda Bhd. και Malaysia Mining Corp. σημείωναν απώλειες, μετά την πρόθεση της κυβέρνησης της Μαλαισίας να αναβάλει την κατασκευή σιδηροδρομικού έργου, δύο μήνες μετά από την ανάθεσή του σε εταιρείες.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα