Θ. Καρατζάς : Η Εθνική ο ισχυρότερος τραπεζικός όμιλος των Βαλκανίων

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2003 13:05

Με συνολικά επενδεδυμένα κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ, συνολικό ευεργητικό 2 δισ. ευρώ, 230 καταστήματα και 4.700 εργαζόμενους, ο Ομιλος της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί τον ισχυρότερο τραπεζικό όμιλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.

Την διαπίστωση αυτή έκανε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς, σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι, με αφορμή την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της νέας τράπεζας του Ομίλου της Εθνικής στη Ρουμανία, της Banca Romaneasca.

Οπως τόνισε ο υποδιοικητής της Εθνικής Απόστολος Ταμβακάκης η κερδοφορία των δραστηριοτήτων του εξωτερικού του Ομίλου της Εθνικής αποτελεί το 25% της συνολικής κερδοφορίας του Ομίλου, όταν λίγα χρόνια πριν ήταν αρκετά κάτω του 10%.

Η συμμετοχή της κερδοφορίας απο την δραστηριότητα στα Βαλκάνια στην συνολική κερδοφορία του εξωτερικού ανέρχεται στο 37% με ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις, για την επόμενη πενταετία.

Στόχος της Εθνικής είναι να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυο της Banca Romaneasca κατά 15 τουλάχιστον καταστήματα, ώστε να φθάσει τις 40 μονάδες. Εμφαση θα δοθεί στη λιανική τραπεζική με την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο διοικητής της Εθνικής υπογράμμισε ότι η παρουσία του Ομίλου στη Ρουμανία έχει μακροπρόθεσμα χρονικό ορίζοντα και δεν αποσκοπεί στο ευκαιριακό κέρδος. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας εξαγοράς εάν παρουσιασθεί κάποια ευκαιρία που θα κριθεί απο την τράπεζα ικανοποιητική.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε επίσης ο Γενικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής Αγις Λεώπουλος, ενώ στην αποστολή συμμετέχουν περισσότεροι απο 60 επιχειρηματίες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα