Κοντά σε συμφωνία Sony Corp. και Bertelsmann AG

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους Financial Times
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2003 08:21
UPD:08:23

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δισκογραφικών τους τμημάτων, βρίσκονται Sony Corp. και Bertelsmann AG, μία κίνηση που αποβλέπει στην επιτάχυνση της εδραίωσης της βιομηχανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στους Financial Times, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

Στελέχη από τις δύο εταιρείες εργαζόντουσαν όλη τη νύχτα προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι η συγχώνευση μπορεί να ανακοινωθεί σήμερα. Ο εκπρόσωπος της Sony στο Τόκυο, Gerald Cavanagh, απάντησε όταν ρωτήθηκε ότι δεν έχει καμμία πληροφόρηση αναφορικά με τις συνομιλίες των δύο εταιρειών.

Ο συνδυασμός των δισκογραφικών τμημάτων των δύο εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, με καλλιτέχνες όπως την Britney Spears και θα ακολουθήσει την εξαγορά που έγινε τον περασμένο μήνα του δισκογραφικού τμήματος της Time Warner Inc., από τον Edgar Bronfman Jr., αντί του ποσού των 2,6 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις 28 δισ. δολ. της βιομηχανίας αυτής, έχουν μειωθεί σημαντικά εξ αιτίας της πειρατείας, ωθώντας τις εταιρείες του κλάδου να επιδιώξουν συνεργασίες προκειμένου να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

Από την πλευρά της Sony Music, ο εκπρόσωπός της Keith Estabrook, δεν απάντησε αμέσως στο τηλεφώνημα που έγινε στο γραφείο του ή στο προσωπικό του τηλέφωνο. Ο εκπρόσωπος της BMG, Patrick Reilly, επίσης δεν απάντησε στην κλήση που έγινε από το Bloomberg News.

Οι μετοχές της Sony κέρδιζαν ποσοστό 3,1%, φθάνοντας στα 3.650 γιέν η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 3.580 γιέν, κατά 1,7% υψηλότερα στις 2:08' μ.μ. (τοπική ώρα), στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα