Γαλλία : 1,3% αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2003 10:34

ΑΥΞΗΣΗ, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2001, σημείωσε τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Ευρώπης, της γαλλικής, καθώς οι εταιρείες κοινής ωφελείας αύξησαν τη συνολική παραγωγή ενεργείας και οι βιομηχανίες κατασκεύασαν περισσότερα προϊόντα και εξαρτήματα.

Η παραγωγή στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 1,3% έναντι του Σεπτεμβρίου, όταν είχε σημειώσει αύξηση 0,5% (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, στο Παρίσι. Συνολικά 29 οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα αυξανόταν κατά 0,5%.

«Υπάρχει μία αύξηση των επενδύσεων στη Γαλλία και την Ευρώπη, μέτρια αλλά σταδιακή», ανέφερε ο Ernest-Antoine Seilliere, επικεφαλής της Wendel Investissement SA, εταιρεία holding, η οποία κατέχει μερίδιο στην κατασκευάστρια ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, Legrand SΑ, αλλά και σε εταιρείες συσκευασίας, real estate, κομπιούτερ και ιατρικών μηχανημάτων.

Η αύξηση της παραγωγής στη Γαλλία και της Γερμανία, καταδεικνύει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στις 12 χώρες που συναλλάσσονται με το ευρώ, ενδέχεται να αυξηθεί κατά 0,4% το τρίτο τρίμηνο. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 11 μηνών το Νοέμβριο, έδειξε πριν από δύο εβδομάδες η έκθεση του Ινστιτούτου Insee.

Η ταχύτερη ανάπτυξη σε χρονικό διάστημα περίπου δύο δεκαετιών στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο, αύξησε τη ζήτηση για ευρωπαϊκά καταναλωτικά αγαθά. Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γαλλίας ανέκαμψε από την ύφεση, καθώς αύξησε τις εξαγωγές, οι οποίες υπερέβησαν τις δαπάνες των καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα