Χατζηιωάννου: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 60% της Αφοί Γιαννακίδη

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2003 18:23

Ολοκληρώθηκε από την εισηγμένη Χατζηιωάννου Holdings η πώληση του 60% της εταιρείας Αφοί Γιαννακίδη ΑΒΕΕ (Ergo Textile) με την υπογραφή του σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ της εταιρείας και των αγοραστών κ.κ. Χαράλαμπου και Ευάγγελου Γιαννακίδη.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 0,4 εκατ. ευρώ το οποίο υπολείπεται κατά 1,3 εκατ. ευρώ από την τιμή κτήσης. Παράλληλα με την παραπάνω συναλλαγή, η εταιρεία Αφοί Γιαννακίδη ΑΒΕΕ υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα αποκτήσει τον κλάδο του βαφείου-φινιριστηρίου που μέχρι σήμερα ανήκει στην Vertical ABEE, την παραγωγική μονάδα της Χατζηιωάννου Holdings.

Στο σχετικό προσύμφωνο που έχει υπογραφεί για τη συναλλαγή αυτή, προβλέπονται έσοδα 6,3 εκατ. ευρώ, ποσό που θα επιτρέψει την καταγραφή υπεραξίας 1,4 εκατ. ευρώ για τη Vertical.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος αναμένεται να καταγράψει συνολικά κέρδη 0,1 εκατ. ευρώ. Με την πώληση της Αφοί Γιαννακίδη και του κλάδου του βαφείου -φινιριστηρίου σε συνδυασμό με την πώληση της συμμετοχής στις εταιρείες Blue Point και Apple Boxer ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση του ομίλου Χατζηιωάννου ο οποίος επικεντρώνει τις δραστηριότητές του στην εταιρεία Vertical (παραγωγή κάλτσας, καλσόν και εσωρούχων), στην εταιρεία Sprider (δίκτυο καταστημάτων casual ένδυσης) και στην εταιρεία Unique Commerce (ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων στον χώρο της έσω ένδυσης με το σήμα Virgin στο εξωτερικό).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα