Embraer, AVIC II : Προς την παραγωγή αεροσκαφών στην Κίνα

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 08:00

ΣΧΕΔΙΑ για την κατασκευή νέων αεροσκαφών, σε συνεργασία με την China Aviation Industry Corp. II, κάνει η τέταρτη σε μέγεθος αεροπορική βιομηχανία στον κόσμο, Empresa Brasileira de Aeronautica SA, επεκτείνοντας τη συνεργασία της σε μια προσπάθεια να ευνοηθεί από την ανάπτυξη στην αγορά μεταφορών της Κίνας.

Το αεροσκάφος τύπου ERJ 145 που κατασκευάζει η Embraer

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν από τη συναρμολόγηση αεροσκαφών να προχωρήσουν στην παραγωγή νέων μοντέλων στην εταιρεία με τη μορφή venture που έχουν δημιουργήσει στη βορειο-ανατολική Κίνα, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, στην οποία όμως δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να αγοράσουν τουλάχιστον 635 αεροσκάφη τα επόμενα 20 χρόνια, ποσοστό 8% της συνολικής παραγωγής αεροσκαφών, προέβλεψε αυτόν το μήνα η διοίκηση της Embraer, που εδρεύει στο Σάο Πάολο.

«Επεκτείνοντας τη συνεργασία μας με την AVIC II θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό αεροσκαφών, προκειμένου να βοηθήσουμε τον Κινέζο εταίρο μας να βελτιώσει τη δυνατότητα κατασκευής αεροσκαφών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησής της.

Η εταιρεία venture, σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει εξαρτήματα αεροσκαφών για τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς, ενώ μέχρι τώρα τα εισήγαγε από τη Βραζιλία. Τα αεροσκάφη που θα παραχθούν θα πουληθούν στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά της Κίνας.

Η Embraer ειδικεύεται στην παραγωγή μικρών αεροσκαφών για εταιρικούς πελάτες της και ανταγωνίζεται την καναδέζικη Bombardier Inc.

Η βραζιλιάνικη αεροπορική βιομηχανία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο, 51% στην Embraer Aircraft Industry Co., η οποία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 με την AVIC II.

Μπορεί να κατασκευάσει περίπου 700 αεροσκάφη τύπου ERJ 145 που σχεδιάστηκαν το 1996 και έχουν τιμή, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, 19,5 εκατ. δολ. το ένα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα