Novartis : 385 εκατ. δολ. για την απόκτηση σημάτων από τη Bristol-Myers Squibb

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 10:48

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά των σημάτων του τμήματος ιατρικών ειδών διατροφής, της Bristol-Myers Squibb Co., Mead Johnson, αντί 385 εκατ. δολ. προχώρησε η τρίτη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, Novartis AG, σε μια προσπάθεια να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά φαρμάκων.

Η ελβετική Novartis θα πληρώσει μετρητά για τα περιουσιακά στοιχεία που θα αποκτήσει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Το τμήμα της εταιρείας που εξαγόρασε στις ΗΠΑ, εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις ύψους 220 εκατ. δολ.

Η εταιρεία προχώρησε σε αυτήν τη συμφωνία, καθώς η διοίκησή της θεωρεί ότι οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας στις ΗΠΑ θα αυξήσουν τη ζήτηση για προϊόντα σίτισης σε σωληνάρια, τα οποία διευκολύνουν τη λειτουργία του εντέρου. Στα σήματα που εξαγόρασε η Novratis, περιλαμβάνεται το Boost, το Isocal και το Ultracal.

«Εμπλουτίζοντας τη γκάμα αυτών των προϊόντων, θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε την αύξηση των αναγκών των ασθενών που δεν νοσηλεύονται και είναι μεγάλης ηλικίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης της Novartis. Η εξαγορά αυτή, είναι η πέμπτη που πραγματοποίησε φέτος η ελβετική εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα