Toyota : 10% αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη το 2003

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 13:15

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 10% θα σημειώσουν φέτος οι πωλήσεις της τρίτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, Toyota Motor Corp., στην Ευρώπη, ενώ η ανάπτυξή τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη το 2004, καθώς οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τα μοντέλα μεσαίου κυβισμού, όπως το Yaris και το Avensis.

Η εταιρεία, η οποία ενδέχεται να υπερβεί τη δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Ford Motor Co., εκτιμά ότι φέτος θα πουλήσει συνολικά 830.000 οχήματα στην Ευρώπη, περισσότερα από τον στόχο που είχε θέσει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Toyota City, Tadashi Arashima, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο έτος στα 850.000 οχήματα.

«Είμαστε τυχεροί καθώς η ζήτηση για το Yaris αυξάνεται κάθε έτος την τελευταία πενταετία, από τότε που το λανσάραμε», είπε ο Arashima, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι : «Φέτος και το Avensis έχει βοηθήσει πολύ στην άνοδο των πωλήσεων και των κερδών».

Μέσα στο Νοέμβριο το μερίδιο της Toyota στη Δυτική Ευρώπη ήταν 4,8% υψηλότερο του 4,4% που κατείχε πέρυσι. Η εταιρεία αυξάνει συνεχώς τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της εις βάρος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, Volkswagen AG και της PSA Peugeot Citroen, της δεύτερης σε μέγεθος, όπως επίσης της Ford, αλλά και της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, General Motors Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα