Επενδύει και πάλι στην Αργεντινή η Citigroup

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003 09:31

ΚΕΦΑΛΑΙΑ στην αγορά της Αργεντινής, η οποία την οδήγησε σε ζημίες ποσού μεγαλύτερου των δύο δισ. δολ. από τη δραστηριοποίησή της εκεί το 2001, επενδύει η Citigroup Inc., καθώς η οικονομία της χώρας ανακάμπτει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Citigroup Inc. θα επενδύσει 150 εκατ. δολ. στα γραφεία της στο Μπουένος Αϊρες. Η Citigroup έχασε μερίδιο αγοράς από τις τοπικές τράπεζες στην Αργεντινή, όπως από την κρατική Banco de la Nacion και μείωσε τα υποκαταστήματά της στα 53 από τα 89, ενώ περιόρισε και το προσωπικό της κατά 23%, στους 2.968 εργαζομένους τον περασμένο Μάρτιο.

Η Citigroup αυξάνει την παρουσία της στην Αργεντινή μετά την παύση λειτουργίας διεθνών τραπεζών στη χώρα, όπως η Nova Scotia και η Credit Agricole SA. Οι καταθέσεις στις τράπεζες της Αργεντινής αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του έτους και η κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 7%, τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική.

«Είναι λογικό σε μακροπρόθεσμη βάση να αυξάνουν τις επενδύσεις τους στην περιοχή», ανέφερε η Jessica Caie, η οποία διαχειρίζεται 2,2 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και 1,3 εκατ. μετοχών της Citigroup, με την Cohen, Klingenstein & Marks, στη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας : «Στην εταιρεία δεν θα άρεσε να συνεχίσει να χάνει χρήματα εάν δεν υπήρχε προοπτική ανάκαμψης η οικονομία της Αργεντινής. Για να το κάνει, σίγουρα η οικονομία της χώρας θα ανακάμψει».

Σημειώνεται, ότι η Citigroup έχασε περίπου τα 2/3 των λογαριασμών ιδιωτών τους τελευταίους 18 μήνες. Το πρώτο εξάμηνο του έτους είχε συνολικά 233.512 λογαριασμούς στην Αργεντινή έναντι 747.133 λογαριασμών που είχε στα τέλη του 2001.

Οι μετοχές της Citigroup έχαναν 16 σεντς, φθάνοντας στα 47,94 δολ. η μία. Συνολικά φέτος κέρδισαν ποσοστό 36%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα