Το Ταμείο Εγγυοδοσίας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2003 22:16

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (TEMΠME)εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο νέος χρηματοπιστωτικός θεσμός, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, θα εγγυάται στις τράπεζες προκειμένου να παίρνουν δάνεια -από 10.000 έως και 100.000 ευρώ σε διάστημα τριετίας- οι επιχειρήσεις, αφού νωρίτερα αξιολογηθούν από το Ταμείο, που έχει μετοχικό κεφάλαιο 100 εκατ. ευρώ.

Στην επόμενη πενταετία προβλέπεται να επωφεληθούν από το Ταμείο 15.000 ως 18.000 επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι 30 άτομα.

Μιλώντας στα εγκαίνια ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και να υπάρξουν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, υψηλοί μισθοί, απασχόληση και καλύτερη ποιότητα εργασίας.

O κ. Tσοχατζόπουλος ανήγγειλε ότι σύντομα το υπουργείο Aνάπτυξης θα παρουσιάσει προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για παλιννοστούντες, αθίγγανους ενώ θα δοθεί η δυνατότητα και στις εμπορικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στις χρηματοδοτήσεις του Γ' KΠΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα